TIP #1 Speel niet meer dan 25% van de kaarten

Wanneer je in poker te veel kaarten speelt maak je geheid op de meeste kaarten verlies. Je komt dan vaker in de situatie dat je dat je tegenstander iets beters heeft, en je met de slechtste hand naar de river gaat. Het is niet winstgevend om te veel kaarten te spelen. Als je winnend pokert dan speel je 2/10 tot tweederde van de handen. Wijk daar niet te veel van af want dan ben je al aardig losjes aan het spelen. Spelers die meer dan 50% van de kaarten spelen zijn geen winnende poker spelers, maar eerder verliesgevend.


TIP #2 Speel meer kaarten in als je dealer bent

In latere posities aan de poker tafel kun je meer kaarten spelen. Dat betekent niet dat je iedere hand moet spelen maar je kunt je starthandselectie wel verbreden. Dan is er een grotere kans dat je de beste hand speelt, omdat je een voordeel hebt in positie. Als iedereen fold kun je makkelijker druk zetten op de big en small blind. Je bent als laatste aan de beurt op de flop. Als niemand inzet kun je vaak de pot oppakken met een kleine inzet.


TIP #3 Pas je spel aan de limieten aan

Op iedere limiet zijn er andere poker spelers. Poker spelers op hogere limieten pokeren op een ander niveau en laten zich niet zo makkelijk uit een hand pokeren. Deze poker spelers zijn gevaarlijker en pokeren agressiever. Als je op hogere limieten gaat pokeren komt het meestal voor dat je de strategie moet wijzigen – pas je dus aan je tegenstanders aan.


TIP #4 Overheers andere poker spelers

Agressief pokeren is het meest belangrijk in poker als je winnend wil pokeren. Als je steeds verhoogd en andere poker spelers onder druk zet zullen deze vaker een poker hand folden. Door agressief te spelen tegen tegenspelers laat je ze gissen welke hand je speelt. Als tegenspelers weten dat je graag de druk erop houdt zullen ze meer twijfelen voordat ze bepaalde kaarten gaan spelen.


Kijk eens bij Everest Poker, waar je makkelijk een bankroll kunt opbouwen op Poker op jabadabadoo.nl

TIP #5 Speel niet op te hoge limieten

Als je niet de passende bankroll vereisten aanhoudt heb je eerder je geld op. Speel niet hoog zodat je nooit je pokergeld kunt opmaken. De variantie van een het poker spel dat je kiest is ook van belang bij de keuze van een limiet. De bankroll is ervoor bedoelt om ervoor te zorgen dat je nooit je pokergeld kunt opmaken.